tiistai 31. lokakuuta 2017

Pitakokeilu



Pyörähdin nopealla työmatkalla Moskovassa, jonne otin Mikon mukaan body guardiksi. Kävimme illallistamassa gruusialaisessa ravintolassa, jonka innoittamana Mikko etsi internjetistä ohjeen pitaleipätyyppiseen täytettyyn paistokseen, jollaista olimme syöneet. Hän pyöräytti durum-vehnäjauhoista pizzataikinan kaltaisen sovelluksen, mutta veden sijaan tulisi käyttää maustamatonta jugurttia. Minun ruokavalioni kun on maidoton, hän teki taikinan kaurafraicheen.



Taikina kaulitaan hyvin ohueksi ja sisään piilotetaan... no, mitä haluaa. Me mukailimme syömäämme gruusialaista vihreää kasvissisustaa, johon laitoin:
  • pinaatti-, lehtipersilja- ja korianterisilppua
  • valkosipulia ja purjoa pieneksi pilkottuna
  • avokadoa
  • hippusen verran pieneksi pilkottua tomaattia
  • suolaa ja pippuria


Kypsensin nyytit pannulla ensin vähän miedommalla lämmöllä ja lopuksi molemmin puolin paistaen täydellä liekillä, jolla leipiin sai rapean, maistuvan pinnan. Sisustan ei ole tarkoitus täysin kypsentyä.


пожалуйста !


Gruusialainen pitasovellus sopii siis mainiosti syksyiseen saaristoonkin. Meillä kun on vähän alkeelliset ruuanlaitto-olosuhteet saaressa, on aina ilo, kun keksii kehitellä uusia helppoja, maistuvia ruokia. Täytetyt pitaleivät voi tarjoilla salaatin kera, mutta ne toimivat myös lisukkeena isommalla aterialla.

Kokeilemisiin!



12 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä hyvältä, nam!

    VastaaPoista
  2. Oi, oi! Nyt herahti vesi kielelle.
    Kiitos ohjeeseen vaihdetusta kaurafraiche-vinkistä, minäkin olen pitkälti maidoton.
    Nokkosta on niin paljon pakkasessa, että taidan sillä kokeilla pinaatin sijaan.
    Sienetkin tulevat varmasti sopimaan. :)
    Kuvasi ovat jotenkin tyylikkään italialaiset fiilikseltään ja erittäin inspiroivat.<3
    Lasillinen hyvää punkkua ja uskon, että toimii. Kiitos ohjeesta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sisään sopii vaikka mitä, nokkosta itsekin mietin! Kyllä, nämäkin nautittiin punaviinin kera :) Ja kiitos kehuista, syksyn pimeässä kuvaaminen on haastavaa, mutta jotenkin onnistuivat.

      Poista
  3. Nam kulostipa hyvältä! Ihanaa kun työsi vie sinua milloin minnekin, melkein houkuttaisi kuulla enemmän työstäsi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hyvää oli! Tjaa, toistaiseksi olen ajatellut jättää työasiat näistä tarinoista ulkopuolelle :), mutta totta on, että uusia paikkoja tulee sitä kautta jonkin verran nähtyä. Kaikkein ihaninta on kuitenkin aina paluu - suomalainen maanläheinen elämä ja oma perhe ovat aina mielessä ♥ ja siksi usein matkoista nauttiminen jää myös vähän puolitiehen ja ne ovat loppujen lopuksi "vain työtä".

      Poista
  4. Nam, pinaattitäyte tomaateilla kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan ja reseptiä kannattaa vapaasti varioida :)

      Poista
  5. kuulostaa ja näyttää hyvältä! Täytyy kokeilla

    VastaaPoista
  6. Tuohan voisi olla meilläkin joskus mökki- tai paattiherkkuna. Kiva, kun sen tekemiseen ei tarvitse uunia, sillä veneessä sellaista yleellisyyttä meillä ei edes ole - kiitos vinkistä:)
    Niin ja täytyyhän tuota testailla ensin kotioloissa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, meilläkään ei ole uunia, mutta nämä ohueksi kaulittuna kypsyvät pannulla!

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...